GÜNÜN MAÇLARI

16 Mayıs Atatürk Yol Koşusu Bu Yıl Farklı Bir Etkinlik ile yapıldı

Ülkemizin kurucu lideri Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a hareket etmek üzere Sarayburnu’ndan vapura bindiği tarih olan 16 Mayıs 1919’un yıldönümlerinde, federasyonumuz tarafından “Atatürk Koşusu” organize edilmiştir. Federasyonumuz kurucularından Sayın Kemal Bektaş tarafından ilk olarak 1978 yılında organize edilen koşumuza, öğrencilerimizin yanı sıra büyük ve genç yaş sporcularımızda koşuya iştirak etmekteydiler.

Ancak; bu yıl ise Corona virüsü salgın hastalığı ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu organizasyon yapılamadı. Bunun yerine, bu günün önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için yolcusu olmadan sadece kaptanlarının olduğu boş durumdaki 10 adet ticari tekne, Türk bayrakları ile donatılmış şekilde 16 Mayıs 2020’de Sarayburnu’ndan hareketle boğazda yaklaşık 2 saatlik bir süre için tekne konvoy ile turlayarak etkinliği Sarayburnu’nda sonlandırdı.

TFF Başkan Vekili, TASKK ve İASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez yaptığı açıklamada “Bu etkinlik sayesinde bugünün öneminin unutulmamasının sağlanmasını hedeflenmekteyiz. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını şimdiden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere vatanı uğruna kendi canını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha saygı ile yad ediyoruz.” dedi.

Onur Kurulu Üyemiz ve Atatürk Yol Koşusunu ilk kez organize eden Kemal Bektaş ise yaptığı konuşmada, Atatürk'ü anlamak ve gelecek nesillere anlatmanın önemini vurgulayarak "Bu organizasyon ile gençlerimize Ulu Önderimizi daha iyi bir şekilde anlatmayı hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.

Törene organizasyonunun kurucusu ve Onur Kurulu Üyemiz Kemal Bektaş’ın yanı sıra, İASKF Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları da katıldı.