16 MAYIS ATATÜRK YOL KOŞUSUNUN 39.SU BÜYÜK BİR COŞKUYLA YAPILDI

İASKF tarafından düzenlemekte olan geleneksel ATATÜRK YOL KOŞUSU’nun 39.su her yıl olduğu gibi bu yıl da Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün olan 16 Mayıs tarihinde Gülhane Parkı'nda protokol ve sporcu katılımları ile yapıldı.

Federasyonumuz kurucularından Sayın Kemal Bektaş tarafından ilk olarak 1978 yılında organize edilen koşumuza, öğrencilerimizin yanı sıra büyük ve genç yaş sporcularımızda koşuya iştirak ettiler. Başta TFF İcra Kurulu Üyesi, İASKF ve TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ olmak üzere, TFF Marmara Bölge Müdürü Gür Onar, TFF İl Temsilcimiz Ali Tanrıyaşükür, TUFAD İstanbul Şubesi Başkan Vekili ve Marmara Üniversitesi spor bilimleri fakültesi öğretim üyesi Doçent Doktor Mehmet yorulmazlar, Türkiye Atletizm Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Ömür Ümit Sukat, İASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, Onur Kurulu Üyemiz ve koşunun mimarı Sayın Kemal Bektaş, İFSKD Başkanı Ali Osman ÖZGÜL, Fatih Belediye Başkanlığı temsilcileri ve basın mensupları katıldılar. 

Sporcularımızın kıyasıya mücadele ettiği koşumuz toplam 4 kategoride yapıldı. Yarışmalar sonunda dereceye girenler ödüllerini almadan önce Genel Sekreterimiz Sayın Ali Tanrıyaşükür tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ali Tanrıyaşükür ayrıca yaklaşmakta olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını da kutladı.

İASKF Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez ödül töreninde şöyle konuştu;

“Her şeyden önce katılan tüm sporcu, antrenör ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yalnızca futbolun değil, amatör branşta faaliyet gösteren tüm spor dallarının federasyonudur. Koşumuzu gerçekleştirirken aynı zamanda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlamış oluyoruz. Bu organizasyona katılımlarından ötürü başta Fatih Belediye Başkanlığına, Atletizm Federasyonuna ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğüne ve tüm sporcularımıza ayrıca teşekkür ediyorum.” 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Bu senede her yıl olduğu gibi katılanlara sertifika ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Dereceye girenler ise bu sene farklı olarak her kategoride altın alırken protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Tamamen amatör spor ruhuna ve Fair-Play anlayışına hitap eden bu organizasyonumuza her yıl olduğu gibi katılan protokol üyeleri, sporcu, antrenör, basın mensubu ve tüm halkımıza ayrıca katkılarından dolayı Fatih Belediye Başkanlığı’na teşekkürü bir borç bilir; nice faaliyetlerde buluşmak üzere spor çalışmalarında başarılar dileriz...