2010-2011 SEZONU SUNUŞ YAZISI

Başarıyla tamamladığımız 2009 – 2010 Amatör Futbol Sezonu’nun ardından yeni başarılara koşacağımız 2010 -2011 sezonunun tüm amatörlere başarı getirmesini gönülden diliyorum. 2009-2010 Sezonunda ülkemizin 81 ilinde düzenlenen amatör futbol müsabakalarında 240.000 amatör futbolcumuz, 11.850 takımımız ve oynadıkları 80.000 müsabaka ile futbolun kitlelere yayılmasında, sevilmesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynadılar.

2009-2010 sezonunda kulüp, takım, oynanan müsabaka ve lisanslı futbolcu sayısında önemli bir artış gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Amatör futbol için Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak maddi ve manevi desteklerimizi devam ettireceğiz. Biliyoruz ki, amatör futbola verdiğimiz değer ölçüsünde Türk Futbolunun altyapısını daha sağlam, daha sağlıklı kılacağız ve bu oyunu çok daha geniş kitlelere sevdireceğiz. Bu sezon U 13 ve U 15 yaş kategorilerinin yanında U 14 yaş kategorisini de başlatmış olmamız ve en önemlisi Bölgesel Amatör Ligi bu sezonundan itibaren başlatacak olmamız ülkemiz futbolu açısından önemli kararlardır.

İllerdeki Büyükler ve her yaş kategorisindeki gençler yerel organizasyonları ile TFF 3. Ligine Yükselme ve tüm alt yapı kategorilerinde Türkiye Şampiyonaları organizasyonlarını düzenleyen Amatör İşler Kurulumuz özellikle futbolcu sayısının artması için büyük çaba göstermektedir.

Büyük bir gönüllüler ordusuyla yürüttüğümüz amatör futbol organizasyonuna katkıda bulunan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Saha Komiserleri Derneği, illerde kurulu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları, Futbol İl Temsilcilikleri, İl Tertip, İl Hakem ve İl Disiplin Kurullarına, Spor Kulüplerimizin yöneticilerine, Federasyonumuzun Amatör İşler Kurulu, Merkez Hakem Kurulu, Tahkim Kurulu, Sağlık Kurulu, Amatör Disiplin Kurulu ve Hukuk Müşavirliğindeki dostlarımıza, Türkiye Futbol Federasyonu çalışanlarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerimize katkıları için teşekkür eder, 2010-2011 sezonunda amatör futbol için aynı katkıyı gönülden gösterecekleri inancı ile yeni sezonunun tüm amatör futbol camiası için başarılı geçmesi dileğiyle sevgi ve saygılar sunarım.

Mehmet BAYKAN
TFF Yönetim Kurulu Üyesi
Amatör İşler Kurulu Başkanı