AMATÖR SPOR HAFTASI” 30 EYLÜL – 06 EKİM 2013 TARİHLERİ ARASINDA KUTLANIYOR

30 Eylül – 06 Ekim 2013 tarihleri arasında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile birlikte hazırlanan programlar doğrultusunda Amatör Spor Haftası etkinlikleri kutlanacaktır.

Amatör Spor Haftası kapsamında farkındalık oluşturularak yeni bireylerin spora kazandırılması, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedeflenmektedir. 

“AMATÖR SPOR HAFTASI ORGANİZASYON REGLEMANI”
 
ORGANİZASYONUN ADI: AMATÖR SPOR HAFTASI
TARİHLERİ                      : 30 EYLÜL – 06 EKİM 2013
YERİ                       : İl Düzenleme Komiteleri marifetiyle tespit edilecek alanlar.
AMACI : Amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması,  yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay v.b.  etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması.
HAFTANIN AÇILIŞI: Hafta; spor faaliyetlerinde yer alacak tüm grupların ve o ildeki  milli sporcu, antrenör, hakem ve engelli sporcularımızında katılımlarıyla önceden belirlenmiş güzergah boyunca müzikli kortej eşliğinde yürünerek kent genelinde Amatör Spor Haftası farkındalığının sağlanmasıyla başlayacaktır. Açılış programı, konuşmalar ve yerel sanatçıların vereceği konserlerle zenginleştirilerek, etkinlik alanlarında spor aktivitelerinin tanıtımları yapılarak sonlandırılacaktır.
HAFTANIN KAPANIŞI: İl spor protokolü ve sponsor firmaların katılımlarıyla, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren ve başarılı olan sporculara verilecek ödüller ile yıl boyu başta futbol olmak üzere tüm branşlarda gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcularımıza ‘’Amatör Spor Haftası Sporun En’leri’’ ödül töreni adı altında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonlarınca haftanın önemine uygun bir şekilde düzenlenecek banket programı ile gerçekleştirilecektir.
AMATÖR SPOR HAFTASI ORGANİZASYONLARI: Amatör Spor Haftası faaliyetleri il, ilçe tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda düzenlenecektir.
Yaş Gruplarına göre Minik, Yıldız, Genç, Büyük, Veteran gruplarında İl Tertip Komitesince aşağıdaki yazılı branşlarda faaliyetler düzenlenebilecektir.
Atletizm –Jimnastik –Güreş –Okçuluk –Atıcılık –Yüzme -Masa Tenisi –Judo –Karate Voleybol –Hentbol –Basketbol –Badminton -Bisiklet -Plaj Voleybolu -Geleneksel Çocuk Oyunları -Engelli Spor Faaliyetleri –Herkes İçin Spor Faaliyetleri, v.b.
LİSANS: Yarışmalarda branşların niteliklerine göre lisans mecburiyeti aranacaktır.
AMATÖR SPOR HAFTASI İL TERTİP KOMİTESİ: Gençlik Hizmetleri ve Spor İl  Müdürü’nün Başkanlığında, Yerel Yönetim Temsilcisi, Üniversitelerin Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Temsilcisi, Milli Eğitim Müdürlüğü İlgili Müdür Yardımcısı ve ya Şube Müdürü, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü, ASKF Başkanı ve faaliyetlerde yer alacak federasyonların İl Spor Dalı Temsilcilerinden oluşacak Amatör Spor Haftası İl Tertip Komitesi kurulur.
AMATÖR SPOR HAFTASI İLÇE TERTİP KOMİTESİ: Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürünün Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Yerel Yönetim Temsilcisi, İlçe Toplum Sağlık Merkezi Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmeninden Kurulur. (Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olmayan ilçelerde Milli Eğitim Şube Müdürlüğünün Başkanlığında kurulur.)
ÖDÜLLER: Amatör Spor Haftası için düzenlenen yarışmalarda verilecek ödüller (kupa, madalya, başarı ve katılım belgesi) Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından, ‘’Sporun En’leri’’ töreninde ise yıl boyu ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceye girenlere verilecek plaket ve hediyeler ASKF’ lerce karşılanacaktır.
DİSİPLİN: Amatör Spor Haftası için düzenlenen yarışmalarda meydana gelecek disiplin olaylarında İl Disiplin Kurulu marifetiyle değerlendirilecektir.
İTİRAZLAR: Her türlü itiraz 100.00 TL karşılığı Amatör Spor Haftası Komitesine yapılacaktır. İtirazı haklı görülmediğinde itiraz ücreti Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne gelir kaydedilir.
GİDERLER: Müsabakalarda görev alacak hakem ve personel giderleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ilgili bütçesinden karşılanacaktır.
SAĞLIK, GÜVENLİK, EMNİYET: İl, İlçe Müdürlüklerimiz sağlık, güvenlik, emniyetle ilgili gerekli tedbirleri alacaklardır.
ULAŞIM: Özellikle engelli vatandaşlarımızın talebi halinde hafta boyunca yapılacak programlara katılabilmeleri için araç temininde yardımcı olunacaktır.
TANITICI POSTERLER, AFİŞLER VE BROŞÜRLER: Her İl ve İlçe Müdürlükleri amatör spor haftasında daha fazla katılımcıya ulaşabilmek amacıyla reklam panolarında, alışveriş merkezlerinde, toplu taşıma araçlarında, spor alanlarında kullanılmak üzere tanıtıcı el ilanları, broşürler, posterler yaptıracaktır.
Tanıtıcı afişler üzerinde mutlaka GSB, SGM, TASKK ile İl Müdürlükleri ve ASKF logoları da bulundurulacaktır.
Amatör Spor Haftası İl Düzenleme Komitesince hazırlanan faaliyet programının yazılı, görsel ve sosyal medyada  etkin bir şekilde duyurulması sağlanacaktır.
Hafta boyunca yapılacak olan faaliyetler  cd ortamında hazırlanarak 14 Ekim 2013 mesai saati bitimine kadar Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığımıza gönderilecektir.
            ‘’Amatör Spor Haftası’’ boyunca İl Tertip Komitesince temin edilecek sponsorluk katkıları ile katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtılabilecektir.