GÜNÜN MAÇLARI

BİR SPOR ADAMI ALİ DÜŞMEZ

Türkiye’de sayısız çok kıymetli spor adamlarından bahsedebiliriz. Gelmiş geçmiş ünlü yâda medyatik. Futbolcusu, kulüp başkanı, basketbolcusu yâda teknik direktörü genelde bildiklerimiz. Gazetelerde spor sayfasında boy boy kimi zaman sürmanşetlerde görürüz onları, “ 2 milyon Euro dedi” yazar resimlerin altında. Yâda magazin sayfalarından hatırlayınız; Evet bildiniz siz onları!

Şimdi size başka bir spor adamından bahsedeceğim. Kendisi Türkiye’nin en büyük iki STK’sının; İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İASKF ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu TASKK başkanıdır. Türkiye Futbol Federasyonunda da Yönetim ve İcra Kurulu üyesi amatör kurul başkanı büyük spor adamı ve gönüllerin Başkanı ALİ DÜŞMEZ ’den bahsedeceğim.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Burhan Felek Atletizm Stadı ve Çalışma Salonları Açılış Töreni'nde konuştu. Teşekkürler kısmında; Ali Düşmez’in Cumhurbaşkanımızla çerçevelenmiş hatıra bir resim ile poz verirken ki anı internet medyasında ve gazetelerde görmüşsünüzdür. Bir yanda Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu diğer yanda önceki Spor Bakanı Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak alkışlarken Amatörlerin Başkanı Ali Düşmez Cumhurbaşkanımızdan çalışmalarından dolayı teşekkürlere mazhar olup tebrikleri almış oldu.

Bu resmi gördüğümde, Ali Düşmez hakkında yani amatör camiada yaptıkları hakkında birkaç kelam edeyim istedim.


2019 Aralık ayının son günlerinde Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu; İASKF’ye ziyareti ile amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılacağının müjdesini vermişti. Çok hızlı bir şekilde yardımlar kulüplerin hesaplarına geçti. Devlet erkânına amatörlerin sesini duyuran mutfakta ki şef Ali Düşmez’in büyük gayretleri sonucu 2018 yılında başlayan bu nakdi yardımı bu senede bakanlıktan çıkarmıştı.

Nitekim Türkiye ’deki tüm amatör camianın ve özellikle İstanbul amatörlerinin başkanıydı. 20 yıla yakın amatör Yeniköy Sporun başkanlığını yapmış, profesyonel Sarıyer Spor kulübünün başkanlığını yapmış, futbolculuğunda da, başkanlığında da amatör ve profesyoneli bilen birisiydi. Amatörlerin halini bilen bilir diyelim.

Ali Düşmez İASKF başkanı olduğunda, devir aldığı federasyonun kasasında 5 kuruş yoktu. Lisans yenileme-vize, transfer ücretleri ve lig katılım bedelleri iyice yükselmiş amatör kulüpler zorluk içinde faaliyetlerini sürdürmeye çabalamaktaydı. Ali Düşmez göreve geldiğinden bugüne yüksek motivasyonu, inanılmaz enerjisi ile, sürekli kendi rekorunu kıran projeleri icraatları ile her daim amatör camianın yanında olduğunu ispatla göstermiştir. Transfer ücretleri 8 sene önce 700 TL iken ve bugün beş katına çıkmış olması gerekirken şimdi 350 TL dir. İki sezondur lig katılım bedellerini İASKF ödemektedir. Lig katılım bedellerinin federasyon tarafından ödenmesi büyük bir hizmettir. Niye derseniz; İstanbul’da bine yakın kulübün lige katıldığını düşünürsek 2 sezondur lig katılım bedelleri için birbuçuk milyon TL civarlarında bir bütçenin amatörlere direk harcanması kurum için büyük bir icraattır. Bu hiç de kolay değildir. Çalışmanın gayretin ve doğru işlerin yapıldığının resmidir. Sağlık bakanlığı ile yapılan yoğun görüşmeler sonucu 2017 yılından itibaren tüm amatör maçlarda sağlık görevlileri hazır bulunmaktadır. Müsabakalara sağlıkçıların istihdamı çok önemlidir, hayat kurtarmaktadır.

Yaptığı her işi layıkıyla yapmaya çalışan Ali Düşmez’in azmine, enerjisine, amatörlerden yana hırsına ve çalışma isteğine hayran olmamak mümkün değil. Sıkıntıları bildiği için sürekli çözümsel yaklaşımı, çalışma arkadaşlarına gereken değeri vermesi, her türlü fikri ve katkıyı önyargısız değerlendirmesi, “SİYASETÇİ GİREBİLİR-SİYASET GİREMEZ” prensibi, açık kapı yönetimi ile ekip ruhu anlayışıyla; kendisini değil bulunduğu yeri sürekli yükselen bir değer haline getirmesi bugünkü başarısının en önemli unsurları haline gelmiştir.

İASKF yani amatörler; önceki dönemlerde İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ziyaretini beklerken bugün Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Bey amatör camianın çalışma arkadaşı gibi olmuştur; kendi değimiyle “Sporun Hizmetkarı” olarak her zaman amatörlerin yanındadır. Geçen sene Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın amatörleri ziyareti, bu sene Kasapoğlu’nun ziyareti ile devam eden gelenek amatörlerde müthiş samimi bir hava yakalamıştır.

Burhan Felek Atletizm Stadı’nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanının katılımıyla yapılırken resimde Ali Düşmez’in de olması amatörler için büyük bir gurur olmuştur.

Göreve geldiğinde kasada sıfır parayla İASKF’yi devralan Ali Düşmez’in yüzlerce icraatından yukarıda birkaç tanesini yazdığım bu bir başarı hikâyesidir. Bir bakmışsınız Galatasaray’a kupa verirken, bir bakmışsınız 1.Lig kura çekimini yaparken; bir de bakmışsınız Ağrı’da, İstanbul’da, Erzurum’da 81 vilayette 13 yaş grubu ile çocuklarla, amatörlerle birlikte görürüsünüz.

TFF İstanbul İl temsilcisi ve İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür ve Asım Özdemir başta olmak üzere tüm bu çalışmaları yaptığı çalışma arkadaşlarını da; böylesine dinamik, motivasyonu her türlü katkıda “BİR SIFIRDAN BÜYÜKTÜR” anlayışına sahip atiklikte olan Ali Düşmez başkanı omuzladıkları için tebrik etmek isterim. Umuyorum yapılacak daha çok işler, katledilecek daha çok mesafeler olduğu inancındayım.

Bugün Ali Düşmez; gerçek anlamda Türkiye’nin tamamını kapsayan en önemli spor adamı ve yöneticisidir.

Kaynak:http://www.tunaydingazetesi.com/makale/2357/bir-spor-adami-ali-dusmez/