GENEL BAŞKANIMIZ ALİ DÜŞMEZ AMATÖRLER HAFTASI KAPSAMINDA DİYARBAKIR'DAYDI

TFF Başkan Vekili, TASKK ve iASKF Genel Başkanımız Ali Düşmez, görevi gereği Almanya’da oynanan özel maça gitmesi gerekirken, COVID Pandemisi süresi içerisinde zor günler geçiren Amatör Kulüplerimizin yanında olmayı daha önemli bularak, Diyarbakır’da yapılan malzeme dağıtım törenine katıldı.

Amatörlerin daima hizmetinde olan Genel Başkanımız, amatör spor camiamız için her türlü hizmeti kendine amaç edinmiştir. Kulüplerimizin bir an evvel Covid pandemisini atlatarak tekrar müsabakalara başlanması arzusu ile var gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Genel Başkanımız Amatörler Haftası dolayısı ile yapılan çalışmaları da yakından takip etmektedir.

İçerisinde bulunduğumuz Amatörler Haftası kutlamaları kapsamında yapılan malzeme yardımı şöleninde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Genel Başkan Ali Düşmez’in de Katıldığı törenle Amatör Spor Haftası içinde "Malzeme tamam, spora devam" sloganıyla 24 farklı sportif branşta faaliyet yürüten 201 amatör spor kulübüne 62 bin 496 spor malzemesi desteği yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Merkezi'nde düzenlenen malzeme dağıtım töreni İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte, yöresel halk oyunları ekibi ile tekvandocular gösteri yaptı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu törende yaptığı konuşmada;

"İlde 33 branşta 76 bin lisanslı sporcu bulunuyor, Belirtilen rakam, bu kadar genç nüfusu olan bir şehir için yetersiz. 255 kulübümüz var, bunu da arttırabiliriz. 57 milli sporcumuz ve önümüzdeki olimpiyatlara katılacak 4 de kota almış milli sporcumuz var. Diyarbakır'da yaşayan her bir gencimize ulaşmak, onları hem bedenen hem de ruhen sağlıklı birer birey haline getirmek istiyoruz. "dedi.

Yardım törenine; Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaoğlu, TASKK Genel Başkanı ve TFF Başkan Vekili Ali Düşmez, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kaymakamlar, kamu kurumlarının temsilcileri ve amatör sporcular katıldı.

Tören’de Genel Başkan Ali Düşmez, amatör spor kulüpleri’ne yapılan malzeme desteği için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu’na teşekkür ederek günün anısına plaket ve isminin yazılı olduğu milli takım forması takdim etti.