NİKE PREMİER CUP’DA EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

2013-14 Futbol Sezonu Nike Premier Cup U15 Süper Kupa Finalleri kura Çekimi Çubuklu Hayal Kahvesinde düzenlenen özel bir program ile gerçekleşti.

Buna göre finallere kalan 4 takımın eşleşmesi şöyle oldu. Boluspor-İstanbul Zara Ekinlispor ve Trabzonspor-İstanbul Damlaspor. Cuma günü gerçekleşecek olan yarı final maçlarından galip ayrılan takımlar Cumartesi Günü Final müsabakası oynamaya hak kazanacak.

Çubuklu Hayal Kahvesindeki Kura Çekim Programına finallere kalan 4 takımın futbolcu, idari ve teknik kadro temsilcilerinin yanı sıra TFF Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, TFF İstanbul İl Temsilci Yardımcısı Ufuk Tatar, TFF Bölge Müdürü Gür Onat, İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür, İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir’de hazır bulunanlar arasında idi. Çekim Platformundaki Masada İse TFF Yönetim Kurulu Üyesi –Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü Koordinatörü Fatih İbradı ve Nike Türkiye Spor Pazarlama Direktörü Tunç Saral yer aldılar.

Kura Çekim Programının açılış konuşmasını TFF Genel Sekreter Yardımıcısı Adnan Ersan yaparken, katılımcılar hoş geldiniz dileklerinde bulunduktan sonra sonra sözü Ali Düşmez’e bıraktı. Düşmez, TFF olarak etkinlik sponsoru ola Nike Firmasına teşekkür ederken TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in de selamlarını iletti. “Bugün Profesyonel Takımların yer aldığı Akademi Liginden gelen Boluspor ve Trabzonspor ile hemde Türkiye Genelinde Amatör Spor Kulüplerinin katılımı ile gerçekleşen finallerdenden katılım sağlyana Damlaspor ile Zara Ekinlispor kulüplerine başarılar diliyorum. Amatör Lig takımlarımız olmaları ve benimde TASKK Başkanı olmam sebebi ile 1350 Takımın iştiraki ile başlayıp final maçı ile sona erip dörtlü finale kalan Damlaspor ve Zara Ekinlispor kulüplerine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Biz sporun içinden gelen yöneticileriz, bizim zamanımızda fazla da bir şansımız yoktu, okumak ve spor yapmak gibi tercihlerimiz vardı. Ben de her iki yolu da izleyerek buralara geldim, sizlerinde hem okuyup hem de spor yapma gibi bir şansınızın olduğu ve bunu iyi değerlendirmeniz gerektiği inancındayım. Sizleri futbol olarak da en üst yerlerde Milli Takımlarda görme arzumu da iletmek siterim. Futbola sadece futbol olarak bakmak doğru değil onun yanında ileride iyi bir aile babası ya da evladı olma gibi insani güzelliklerinde bünyenizde olması gerekmekte” diye konuşan Ali Düşmez’in ardından Fatih İbradı Fatih Terim’in selamlarını getirdiğin söyleyerek çok güzel müsabakalar izleyeceğine emin olduklarını söyleyip katılımcı takımlara başarılar diledi.

Nike Türkiye Spor Paarlama Direktörü Tunç Saral ise yaptığı konuşmada 2003 yılından beri bu etkinliğe sponsorluk yaptıklarını hatırlatırken, “Aslında bu tür etkinliklere verdiğimiz desteğin öncesi de var, bugün Rahmetle andığımız Orhan Saka Başkanlığındaki İASKF ile de bazı çalışmalarımız olmakta idi. Ben bu organizasyonun sizler açısından büyük bir fırsat olduğu kanaatini taşımaktayım, güzel bir vitrin de olacaktır. Türkiye Şampiyonu olduktan sonra işin Avrupa ve Dünya Kupası ayağı var. Avrupa’da Bursaspor ile Bucaspor ile daha önceleri yakalanan başarılar ortada, Dünya Şampiyonası tecrübesi de yaşadılar. Nike olarak dikkat ettiğimiz bir hususta fair-play. Buna çok önem veriyoruz, bir birlerinize saygı duyarak  maçları oynayın, tabii ki kazanan bir takım olacak ancak diğer 3 takımın da bahsettiğimiz bu özellikleri ile sahada örnek bir mücadele örneği vermiş olduklarını bekliyoruz.” diye konuştu.

 

Yarı Final Müsabakalarının başlama saat de kura çekimi ile birlikte belli oldu. Kura çekimine Boluspor Takım Kaptanı Muhammed Şura Çetin, Trabzonspor A.Ş. Takım Kaptanı Murat Cem Akpınar, İstanbul Damlaspor Takım Kaptanı Rıdvan Hoşer ve İstanbul Zara Ekinlispor Takım Kaptanı Batuhan Şen katılıp önce sıralama, sonra rakiplerini belirleyen çekimleri heyecan içerisinde gerçekleştirdiler. Buna göre 11 Nisan 2014 Cuma Günü Saat 14.00 de Trabzonspor ie Damlaspor, 16.00’da ise Boluspor ile Zara Ekinlispor takımları karşılaşacak. Bu iki maçın da galipleri bir gün sonra yani 12 Nisan 2014 Cumartesi günü Saat 13.00 de Final Müsabakasına çıkacak iken bu maç öncesinde maçlarını yenilgi ile tamamlayan takımların üçüncülük karşılaşmaları Saat 11.00 de oynaancak.