SPOR KAMUOYU'NA SUNUM…

Türkiye Futbol Federasyonu’nun amatör kulüplerle ilişkilerinde öncelikli bir köprü vazifesini gören Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun Genel Kurulunda İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ihraç edilmesi üzerine;

  1 - Ülke Amatör Futbolu’nun en önemli unsuru olan İstanbul’un yönetilmesi Türkiye Futbol Federasyonu’nca res’en ele alınmış teşkilatın kuruluşunda saptanmış ilkelerle İstanbul Spor Basını ve Ulusal Basınımızın değerli yazarı, değişik kulüplerde yöneticilik yapmış, spor çevrelerinin tanıdığı Sayın Yemen EKŞİOĞLU resmen Futbol İl Temsilciliği’ne atanmıştır.
Ekşioğlu başkanlığında Ayhan Yarkın, M. Ali Tanrıyaşükür, Adem Mat, Yaşar Saçalan, Ufuk Tatar, Yetkin Karakaş ve Bilal Özdoğan isimli gönüllülerle bir ünite kurulmuştur.
Benzer düşüncelerle seçkin kulüp temsilcilerinin içinden atama ile İl Futbol Tertip Komiteleri’ne görev verilmiştir.
Ekşioğlu’nun iki yıllık görevi esnasındaki çalışmaların özeti ise şöyledir:
2 – 2008 -2009 Sezonunda İstanbul’da 19.387 maç oynanmış ve 2351 takım bu müsabakalara katılmıştır. 2009 – 2010 Sezonunda ise 2400 Takımla tam 23.681 adet maç oynanmıştır.
Bu müsabakalara katılan yaklaşık 50 Bin futbolcunun Lisans ön işlemleri merkezde Silivri, Çekmece, Bakırköy, Maltepe ve Üsküdar bürolarında yapılmıştır. Her hafta 400 adedin üzerinde program edilen müsabakalar 70 adedi çim olmak üzere toplam 90 Statta organize edilmiş, hakem, gözlemci, temsilci, saha komiseri atamalarının sevk ve yönetimi başarı ile yürütülmüştür.
3 – Ekşioğlu yönetiminin çalışmalarının başında;
a) Kartal Yunus ve Maltepe Başıbüyük Statlarının amatör takımların hizmetine girmesinin yanında,
b) Geçmiş sezonlarda güdümlü olan “İl Futbol Temsilciliği” “İNTERNET SİTESİ TÜM VERİ TABANININ yenilenerek egemenliğinin tamamen “Futbol İl Başkanlığı”na geçmesi sağlanmıştır.
  4 – TFF ve üniteleri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, TFF İstanbul Bölge Müdürlüğü, İl Hakem Kurulu, İl Disiplin Kurulu, Spor Basını, ilimiz spor kulüpleri yöneticileri ve sporcularıyla devamlı yakın temaslar kurulduğu gözlenmiştir.
  Diğer çalışmalara gelince:
- Amatör Çalıştırıcı ve Hakem Kursları açılmış, İstanbul hakemlerinin sezon açılışlarında malzeme yardımı yapılmış,
-  2009 Spor Show Fuarı’nda İl Temsilciliği’nce stant açılmış ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı da dâhil olmak üzere geniş bir katılım sağlanmıştır.
-  210 Takımlı Ülker Miniminikler Futbol Şenliği ve 314 Takımlı U13 Wenice Minikler Ligi düzenlenmiş, Miniminiklerde bayanlar ligi oluşturulmuş, bu firmaların sponsorluğunda katılımcı tüm takımlara sportif malzemeler dağıtılmış, Nike Halı Saha Ligi’nin İstanbul Organizasyonu düzenlenmiş,
-  Kulüplere 1500 adet futbol topunun yanında sağlık çantası, sedye ve battaniye verilmiş, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz’de amatör takımlara malzeme yardımı yapılmıştır.
-  Türkiye’de ilk kez, Yıldız ve Minik sporculara sağlık sigortası yapılmış, kemik testleri için uygar usuller getirilmiştir.
-  100, 75 ve 25. Yılını dolduran kulüpler ödüllendirilmiş ayrıca Futbolda yılın en iyilerine ödüller verilmiş,
-  Kulüp soyunma odaları inşaatına malzeme yardımı yapılmıştır.
-  Sezonu başarı ile kapatan takımların ödülleri, zaman geçirilmeden final maçlarında verilmeye çalışılmıştır.

6 – Oynanan müsabakalarda; gönderilen rapor ve dokümanlarda gösterilen olaylar için Tertip Komiteleri kararlarının Başkanlık Ünitesince Talimatlara Uygunluğu titizlikle incelendikten sonra İlan Panosu’nda duyurulduğu takip edilmiştir.

7 – Kulüplerle yakın ilgi kurularak, amatörlerin sorunlarını Türkiye Futbol Federasyonu’nun toplantılarında dile getiren Sayın Yemen EKŞİOĞLU’nun ayrıca TFF Akademik Kurulu’nun futbola getirdiği önemli teknik değişimleri de İstanbul’da uygulatmaya devam ettiği bilinmektedir.
Sezon sonunda;
Birinci çalışma devresini “Futbol İl Temsilciliği ve İl Tertip Komiteleri Talimatı”nın 9/c maddesine göre Temmuz – Ağustos 2010 Tarihlerinde dolduracak olan Yemen Ekşioğlu’nun aynı talimatın 14/k maddesine göre yeniden atanarak görevine devam edeceği, Türkiye Futbol Federasyonu’nun atama kararından öğrenilmiştir.

Bu sunum; bilgi alınabilmek amacıyla ve Başkanlık arşivinde saklanmak üzere hazırlanmıştır.

Ayhan YARKIN
Gençlik Spor İl Başkanlığı

İL FUTBOL DANIŞMANI
--------------------------
8 Ağustos 2010
Maltepe,