GÜNÜN MAÇLARI

BU HAFTA GENÇLERİN HAFTASI OLACAK

19 Mayıs 1919’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar verilen Milli Mücadele’nin zorluğu, önemi ve başarısının sergilendiği panel düzenlenecek, tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan ve bu yıl 30.'su gerçekleştirilecek Gençlik Haftası, uluslararası bir şölene dönüşüyor. 2008 yılından beri uluslararası bir kimliğe bürünen etkinlikler çerçevesinde, bu yıl 5 kıta 35 ülkeden toplam 540 genç bir araya gelecek.

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ise her sene olduğu gibi geleneksel 16 Mayıs Atatürk Yol Koşusu organizasyonunu Gülhane Parkı’nda yapacak. Bu sene diğer senelerden farklı olacak olan koşumuzda 4 kategori yer alıyor. Koşu ile detayları sitemizde bulabilirsiniz.
Gençlik Haftası dolayısıyla yabancı halk dansları toplulukları ile çeşitli illerden gelen Gençlik Merkezi ekiplerinin dans gösterilerini her gün gerçekleştirecekleri bir festival merkezi oluşturulacak. Ayrıca Ankara ve ilçelerinde çeşitli kültürel, sanatsal faaliyetler düzenlenip gösteriler yapılacak.
Gençlik Haftası boyunca ünlü sanatçılar da konserler verecek. Ankara’nın büyük alışveriş merkezlerinde halk oyunları, halk müziği dinletileri, tiyatro ve break dans gibi çeşitli gösteriler yapılacak, sergiler düzenlenecek. Üniversitelerde de konserler, Latin dansları gösterisi gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek.
Etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı gençlere Çanakkale Savaşlarının yaşandığı tarihi yarımada gezdirilecek. Gençlere, medeniyetlerin ve kıtaların buluştuğu aynı zamanda dünyanın sayılı tarihi ve kültürel merkezlerinden bir yer olan İstanbul’u ziyaret etme imkânı sağlanacak. Yine, etkinlik kapsamında Konya ve Nevşehir’e de geziler düzenlenecek.
Gençlik Haftası kutlamaları için her ilden 1, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2, engelli gençleri temsilen 4 ve çalışan gençleri temsilen de 3 genç Ankara’da siyasiler tarafından kabul edilecek.
Bu yıl gerçekleştirilecek organizasyonun; gençlik merkezleri, federasyonlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla daha coşkulu geçmesi bekleniyor.
Organizasyonun ana karargâhı Atatürk Kültür Merkezi olacak. Ankara’daki Antares, Atlantis, Ankamall, Panora, Optimum, Acity ve Forum gibi büyük AVM’lerde de etkinlikler gerçekleştirilecek.
Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında;
Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Hatay Medeniyetler Korosu 18-19 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi ve Altınpark'ta program yapacak.
Gençlerimizin yarınlarını hazırlamaları, yol haritalarını çizmeleri için kariyer günleri düzenlenecek.
Anadolu’nun dil ve kültür zenginliğini vurgulayan paneller, söyleşiler düzenlenecek. Bu bağlamda çeşitli faaliyet alanlarında halk oyunları gösterileri sergilenecek.
19 Mayıs 1919’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar verilen Milli Mücadele’nin zorluğu, önemi ve başarısının sergilendiği panel düzenlenecek, tiyatro gösterisi gerçekleştirilecek.
Gençlerimizi, dünün gençleriyle buluşturarak onların hayata dair tecrübelerden istifade etmeleri sağlanacak.
Biri yabancı olmak üzere ünlü sanatçılar tarafından üç ayrı konser verilecek.
Ali DÜŞMEZ
İ.A.S.K.F. Genel Başkanı



Detaylı bilgi ve etkinlik takvimi için www.genclikhaftasi.gsb.gov.tr adresini ziyaret ediniz.


GENÇLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

(Kaynak:T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi web sitesi.)