GÜNÜN MAÇLARI

U13 LİGİ’NDE GÖREV YAPAN ANTRENÖRLERİMİZİN DİKKATİNE

U13 Ligimizin başlaması ile birlikte gerek Hakem, Gözlemci ve Saha Komiseri Raporları, gerekse takımlarımızın yapmış olduğu itirazların değerlendirilmesi neticesinde sahalarımızda hoş olmayan görüntüler ortaya çıkmaktadır. Antrenörlerimizin yarışmacı zihniyette olmaları ve buna bağlı olarak fizik olarak büyük oyuncular oynatılmakta, ayrıca lisans işlemlerinde sahtekarlık olaylarına rastlanmakta, sporculara karşı tutum ve davranışları da her yaş kategorisinde olduğu gibi bu yaş kategorilerine de asla yakışmamaktadır.
Antrenörlerimiz şunu bilmelidir ki; bu kategoride önemli olan sporcularımızı geleceğe hazırlamaktır. Amaç yarışmacılık değil yetiştiriciliktir. Bu zihniyette olan antrenörlerimiz kulüplerine zarar vermekte ve ayrıca spor ahlakına uygun olmayan bu tutum ve davranışlar dolayısıyla sporcularımızın da geleceği ile oynamaktadırlar.
Antrenörlerimizin bu tür davranışlar sergilemeleri durumunda; talimatlar doğrultusunda müsabakalardan men cezası ile birlikte takımlarının liglerden ihracına kadar varan cezaların uygulanacağını bilmelerini ve ayrıca talimatlar konusunda bilgi edinmelerini özellikle istiyoruz.