GÜNÜN MAÇLARI

“USKUMRUKÖY PARK VE SPOR SAHALARI” AÇILIŞI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI “USKUMRUKÖY PARK VE SPOR SAHALARI” AÇILIŞI; BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR TOPBAŞ’IN ve İASKF GENEL BAŞKANI SAYIN ALİ DÜŞMEZ’İN KATILIMIYLA YAPILDI…

Sarıyer’in uç köylerinden Uskumruköy modern bir parka ve spor sahasına kavuştu. Sarıyer Belediyesi’nin Parkını, Büyükşehir Belediyesi’nin de Spor Sahasını yaptığı “USKUMRUKÖY PARK VE SPOR SAHALARI” tesisi görkemli bir törenle açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşen ve İASKF Genel Başkanı Sayın Ali Düşmez’in organize ettiği açılışa, yüzlerce kişi katıldı. Sarıyer Belediyesi’nin çalışanları ile birim müdürlerinin de hazır bulunduğu açılışa, Sarıyer’in çok sayıda önemli ismi katıldı. Genel Başkanımız Ali Düşmez, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Adnan Ayber, Gülperi Özdemir, Mehmet Metilli, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Meclis üyeleri Halil Canarıkan, Cemil Özbalta, Gökan Zeybek, Serpil Bağrıaçık, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, çok sayıda mahalle muhtarı, Sarıyer Belediyesi Eski Başkanları Yusuf Tülün ile Sedat Özsoy da katıldı.

KADİR TOPBAŞ; “İSTANBUL İLE GURUR DUYUYORUM”

Açılış töreninde konuşan Başkan Topbaş, dünyada artık şehirlerin yarıştığını belirterek, tüm yerel yönetimler, hükümetler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının Türk Milletinin geleceğini düşünmek zorunda olduğunu dile getirdi. Katıldığı yurt dışı toplantılarında İstanbul'daki değişikliklerin yabancı siyasilerin de ilgisini çektiğini ve yakından takip edildiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bu gibi tesislerin olması gerekiyor. Geçmişte ihmal edildiği için donatı alanlarından yoksun kalmışız. Şimdi ne zaman vakit bulursak bunları yapmaya çalışıyoruz” dedi. “Bu gibi tesisler, insanlar arasında hoşgörünün gelişmesini sağlıyor” diyen Başkan Topbaş, İstanbul'daki gençlerin geleceğini şimdiden hazırlamak için çalıştıklarını, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevleri olmamasına rağmen eğitime çok büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, “Okul yapmak yarına dair kaygıları olanları işidir. Konfiçyüs, ‘Bir neslin kaderini bir önceki nesil tayin eder’ der. İşte biz de Büyükşehir Belediyesi olarak İstanbul’a birçok okul kazandırdık. 260 okulumuzun bakım ve onarımını yaptık" dedi. Yüzlerce okula fen ve kimya laboratuarları kurduklarını ifade eden Başkan Topbaş, 130 okula yaptırdıkları spor salonları sayesinde burada eğitim alan öğrencilerin artık madalyalar aldıklarını söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: "Gururla ifade ediyorum ki bu spor salonlarını yaptığımız okullarda dereceler başladı. Ayrıca sadece çocuklarımız değil, veliler de buradan istifade ediyor. Gururla ifade ediyorum ki İstanbul’un birçok noktasında spor tesisleri ortaya koyduk, statlar yaptık. Yürüme ve spor alanları ile bisiklet yolları oluşturduk. Yaptıklarımızı anlatmaya fırsat yok, zaman yetmiyor."

Belediye olarak 126 köyde parklar yaptıklarını kaydeden Başkan Topbaş, olumlu gelen her talebi yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Topbaş, ayrıca Çayırbaşı’na gelecek tünelin bir ay içerisinde açılacağını belirterek, “Metro hayaldi, ama Hacıosman'a geldi. Çayırbaşı’na gelir mi? Bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Zekeriyaköy alanına ulaşmak için de 2x2 yol çalışmamız var. Artık şehre inmek çok daha kolay olacak. Uzaklar yakın oldu” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş, köylüler tarafından hazırlanan yiyeceklerden tattı. İkramdan sonra futbol sahasında oynayan sporcuların yanına giden Başkan Topbaş, çocuklarla fotoğraf çektirdikten sonra kaleye şut çekti.